Velthuizen vist achter het net: Altijd zo geweest, ook toen het andersom was
Room dit seizoen opnieuw basisspeler bij Vitesse

Velthuizen vist achter het net: "Altijd zo geweest, ook toen het andersom was"

03-08-2015 21:36
1

Eloy Room is ook dit seizoen basisspeler van Vitesse. Afgelopen jaar verdrong de goalie Piet Velthuizen uit het Arnhemse doel. De twee hebben een 'zakelijke relatie', vertelt Room aan de NOS. 

"Hij is ook een sportman, hij wil ook spelen. Maar voor keepers is er maar één plek. Als hij het niet is, ben ik het. Piet wil op elke training alles geven en ik ook", legt Room (26) uit. 

Wedden

Meer odds

"Dat is altijd zo geweest, ook toen het andersom was. We komen allebei uit Nijmegen, kennen elkaar door en door, van jongs af aan. Soms gaat het er hard aan toe, maar we hebben wel respect voor elkaar. We maken elkaar beter. Ik voer de druk op hem op en andersom. Dat is belangrijk voor elke voetballer, om iemand achter je te hebben die in je nek hijgt."

Room was lange tijd niet meer dan een wisselspeler in het Gelredome. "Het was een moeilijke tijd. Een sportman wil iedere week spelen en als je geen kans krijgt, is dat frustrerend. Maar ik heb altijd vertrouwen in mezelf gehouden. Dat halfjaar bij Go Ahead Eagles heeft me ook heel goed gedaan. Daardoor hield ik vertrouwen."