Schreuder stuurt 'waarschuwing' uit naar Ziyech: Dat kan het gevaar zijn
Linkspoot is in topvorm

Schreuder stuurt 'waarschuwing' uit naar Ziyech: "Dat kan het gevaar zijn"

03-08-2015 21:53
1

Hakim Ziyech was tijdens de voorbereiding van FC Twente dé uitblinker van de Tukkers. Trainer Alfred Schreuder is erg tevreden over de linkspoot, maar stuurt ook een waarschuwing uit. 

"Hakim voelt zich héél goed. Hij voelt zich sterk en maakt een goede voorbereiding door. Hij neemt heel veel verantwoordelijkheid, ook buiten het veld", vertelt Schreuder aan RTV Oost. 

"Hij gedraagt zich geweldig, maar het gevaar kan zijn dat hij té veel wilt doen. Dan moeten we hem dus afremmen." Ziyech speelde in het laatste oefenduel, met Schalke 04 (1-1), in een iets andere rol dan normaal. "Met name in de tweede helft zag je de positie van Hakim, die wilden we wat dieper hebben. Dat pakt erg goed uit."

Ziyech was in de ontmoeting met Schalke de aangever bij de late gelijkmaker van invaller Michael Olaitan. Afgelopen jaargang, desastreus verlopen voor Twente, behoorlijk de oud-speler van sc Heerenveen tot één van de weinige lichtpuntjes in Enschede. Hij maakte elf competitiedoelpunten en tekende voor liefst zestien assist.