Spanjaarden selecteren Nederlands duo voor lijst met 'toekomstige supersterren'
Marca selecteerde tien talenten

Spanjaarden selecteren Nederlands duo voor lijst met 'toekomstige supersterren'

03-08-2015 22:06
13

De gerenommeerde Spaanse sportkrant Marca heeft maandag een lijstje opgesteld met de 'toekomstige supersterren' uit de voetbalwereld. De namen van Davy Klaassen (Ajax) en Memphis Depay (Manchester United) prijken in de top tien. 

Marca noemt de 22-jarige Klaassen (foto) een ' echte class act', die al een jaar lang geweldig presteert. 'Op zijn nieuwe plek in het team van Ajax excelleert hij en kan hij zijn kwaliteiten optimaal benutten. Bovendien duikt hij erg vaak op in het strafschopgebied.'

Depay, deze zomer voor ruim dertig miljoen euro verkocht door PSV aan United, kan op nog meer mooie woorden rekenen. 'Deze snelle, technische buitenspeler is ontzettend goed in het passeren van verdedigers. Wat een aanwinst voor Manchester United. Louis van Gaal gebruikt hem tijdens de voorbereiding overigens in een meer centrale rol', besluit de sportkrant. 

De complete lijst van Marca is overigens niet genummerd van 1 t/m 10. Het sterrenlijstje bestaat, naast Depay en Klaassen, uit Jeison Murillo (Internazionale), Aleksandar Mitrovic (Newcastle United), Youri Tielemans (Anderlecht), Leroy Sané (Schalke 04), Nabil Fekir (Lyon) en de wat minder bekende Rodrigo Bentancur (Boca Juniors), Breel Embolo (FC Basel) en Gerson (Fluminense). Laatstgenoemde, een Braziliaanse spelmaker, staat in de concrete belangstelling van AS Roma en FC Barcelona.