Kuyt laat zich horen bij Feyenoord en bespreekt opstelling: Extra power
"De manier hoe zij daarmee omgaan is heel goed"

Kuyt laat zich horen bij Feyenoord en bespreekt opstelling: "Extra power"

04-08-2015 07:30
8

Feyenoord imponeerde in de voorbereiding nog niet. Enkele dagen voor de competitiestart tegen FC Utrecht is de teruggekeerde Dirk Kuyt druk bezig met de opstelling van de Rotterdammers.

Aanvankelijk wilde trainer Giovanni van Bronckhorst spelen met twee vooruitgeschoven middenvelders. Het liep nog niet en dat werd tegen Olympiakos (3-1 verlies) zichtbaar. Lex Immers en Colin Kazim-Richards zorgden met hun entree voor een impuls. "Lex heeft zijn waarde allang getoond en ook van Colin weten we wat hij kan. Je ziet dat er met hen in ieder geval extra power in de ploeg komt", zegt Kuyt tegenover De Telegraaf.

Over Immers is hij lovend. "Als je ziet hoe hij zaterdag inviel, dat is gewoon goed." Kuyt prijst de houding van het duo. "De manier hoe zij daarmee omgaan is heel goed. Zij laten hun verbetenheid in de wedstrijd zien en vertalen hun teleurstelling naar een goede prestatie op het veld. De mensen willen altijd graag een vaste elf zien, maar je kunt geen topseizoen draaien met maar elf spelers. Dat zie je aan alle topclubs, in alle topcompetities."