In het kort: PSV heeft Isimat terug, Ibra absent, Ajax in uitverkocht huis

In het kort: PSV heeft Isimat terug, Ibra absent, Ajax in uitverkocht huis

04-08-2015 18:00
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSV heeft Isimat-Mirin terug
De verdediger heeft dinsdagochtend weer de training hervat bij de formatie van Phillip Cocu. Maandag was hij afwezig, omdat hij naar het ziekenhuis moest voor onderzoek. Isimat had namelijk last van zijn zij en heup, als gevolg van het duel om de Johan Cruijff Schaal. Uit voorzorg werd hij onderzocht.

Zlatan mist competitiestart
Paris Saint-Germain kan aankomende vrijdag op bezoek bij Lille geen beroep doen op Zlatan Ibrahimovic. De Zweed, die in de belangstelling staat van AC Milan, kampt met knieklachten. Naar verluidt heeft hij die blessure opgelopen tegen Lyon in de strijd om de Franse Supercup. Onbekend is of Zlatan nog meer duels aan zich voorbij moet laten gaan.

Ajax rekent op steun
De Amsterdammers nemen het dinsdagavond in eigen huis op tegen Rapid Wien. Alle kaarten in de Amsterdam Arena zijn verkocht en zodoende kan de ploeg van trainer Frank de Boer onder toeziend oog van duizenden fans de volgende Champions League-voorronde behalen. De heenwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. In de return kan De Boer geen beroep doen op de geschorste verdediger Mike van der Hoorn.

Meer problemen bij Heerenveen
De achterhoede van sc Heerenveen is flink uitgedund. Na blessures bij Doke Schmidt (enkeloperatie), Joost van Aken (hamstringblessure), Pele van Anholt en Jerry St. Juste (twijfelgevallen) is ook reservedoelman Wieger Sietsma geblesseerd geraakt. Hij wordt volgende week geopereerd aan zijn meniscus. Zodoende staat hij een maand buitenspel.

Spits Advocaat verkast
Na het aantrekken van Jeremain Lens heeft Dick Advocaat namens Sunderland opnieuw gehandeld op de transfermarkt. Ditmaal betreft het een uitgaande transfer van Connor Wickham. De aanvaller verkast voor een bedrag van ongeveer dertien miljoen euro naar Crystal Palace, dat eveneens in de Premier League uitkomt en met een beetje fantastie gezien kan worden als concurrent van The Black Cats. Wickham tekende voor vijf jaar.