Update: Van der Vaart ziet vrees werkelijkheid worden en moet passen
Middenvelder uit de roulatie

Update: Van der Vaart ziet vrees werkelijkheid worden en moet passen

04-08-2015 19:55
10

Rafael van der Vaart heeft dinsdag tijdens een training met Real Betis een enkelblessure opgelopen. De aanvallende middenvelder verliet vijftien minuten voor het einde van de training het veld met een met pijn vertrokken gezicht.

Betis laat in een verklaring op de clubsite weten dat de ernst van de blessure nog niet duidelijk is. De oud-Ajacied kwam tijdens een partijtje in aanraking met ploeggenoot Alex Martinez. Van der Vaart heeft in ieder geval een verstuikte rechterenkel, maar nader onderzoek moet dinsdag uitwijzen hoe lang de oud-Ajacied uit de roulatie is. Gevreesd wordt dat hij de seizoenstart over tweeënhalve week moet missen.

De Nederlander was afgelopen week met Betis op trainingskamp in Duitsland, waar hij zaterdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund (2-0 verlies) geen indruk kon maken. Dinsdag trainde de club weer op eigen grond. Van der Vaart tekende deze zomer een driejarig contract bij de Spaanse promovendus nadat zijn contract bij Hamburger SV niet werd verlengd.

Update 19:55: Rafael van der Vaart moet naar alle waarschijnlijk de start van het nieuwe seizoen in de Primera División laten schieten. Op de dinsdagtraining van Real Betis heeft de Nederlander zijn enkel verstuikt en onderzoek door de medische staf heeft uitgewezen dat hij zo'n drie weken buitenspel staat. Na tien dagen wordt het herstel geëvalueerd, maar de kans dat hij de seizoenstart tegen Villarreal op 23 augustus haalt is nihil.