Update: Ook Vitesse getroffen door politiestaking; drie duels afgelast
Burgemeester verbiedt duel

Update: Ook Vitesse getroffen door politiestaking; drie duels afgelast

04-08-2015 14:00
42

PEC Zwolle en SC Cambuur komen niet in actie bij de start van de Eredivisie, komend weekend. Het duel in Overijssel is op last van de burgemeester uitgesteld.

PEC en Cambuur zouden zaterdag om 18:30 uur hun seizoen openen, maar dat gaat niet door. Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle, heeft dat besluit moeten nemen vanwege de aangekondigde politieacties, meldt de club dinsdagochtend via de officiële kanalen.

In samenspraak met de KNVB wordt gekeken naar een nieuwe datum voor de wedstrijd. De keuze valt naar alle waarschijnlijkheid op dinsdag- of woensdagavond. Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, heeft gemengde gevoelens bij de beslissing.

"Ook wij betreuren de afgelasting, maar de club steunt het besluit van de burgermeester. Als club waarborgen we de veiligheid binnen de stadionpoorten, gemeente en politie doen dit daarbuiten. Zoals reeds gezegd door de burgemeester kan deze veiligheid buiten het stadion niet gegarandeerd worden, waardoor de beslissing af te gelasten onvermijdelijk is."

Update 12:30: Ook de wedstrijd tussen sc Heerenveen en De Graafschap kan komend weekend geen doorgang vinden door de stakingen van de politiebonden. Burgemeester Van der Zwan durft het niet aan om de wedstrijd zonder politieagenten af te werken. "Er wordt gekeken naar dinsdag 11 augustus om 19.45 uur als vervangende speeldatum", aldus de burgervader.

Update 14:00: Het aantal afgelastingen voor het openingsweekend van de Eredivisie blijft oplopen. Komend weekend kan ook het duel tussen Willem II en Vitesse niet worden gespeeld vanwege de politiestaking. Over andere wedstrijden bestaat nog veel onzekerheid. Dinsdagmiddag wordt besloten of onder meer FC Twente - FC Groningen en AZ - Ajax gespeeld kunnen worden.