PSV verwacht volgende slachtoffer te zijn: De kans lijkt me vrij klein
Toon Gerbrands rekent erop dat ADO-PSV wordt afgelast

PSV verwacht volgende slachtoffer te zijn: "De kans lijkt me vrij klein"

04-08-2015 12:11
4

PSV verwacht dat de eerste competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag geen doorgang zal vinden. Als de politiebonden rond dat duel gaan staken, wordt de wedstrijd verplaatst. Dat zegt algemeen directeur Toon Gerbrands.

"Als ik alle geluiden hoor. dan lijkt mij die kans vrij klein", zegt Gerbrands in De Telegraaf. "Het is een voorbeeld van een probleem, dat ik onder de noemer 'onbeheersbare zaken' schaar. Als club hebben we daar geen invloed op."

Dinsdag werd al bekend dat de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Cambuur niet doorgaat vanwege de aangekondigde politiestakingen. Ook de wedstrijden tussen Roda JC - Heracles Almelo en FC Twente - FC Groningen. Algemeen directeur Hans Nijland van de Groningers spreekt tegen TC/Tubantia de verwachting uit dat de wedstrijd moet worden uitgesteld. Alleen de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht zal op zeker worden gespeeld, omdat de politie daar niet gaat staken.

De politiebonden zijn verwikkeld in een CAO-conflict met minister Van der Steur van Justitie. Als er geen akkoord komt, zullen de bonden komend weekend tijdens de eerste Eredivisie-speelronde het werk stilleggen.