'Van Gaal laat overbodige doelman transfervrij gaan bij Manchester United'
Doelman mag gaan

'Van Gaal laat overbodige doelman transfervrij gaan bij Manchester United'

04-08-2015 12:05

Manchester United staat op het punt afscheid te nemen van twee keepers. Victor Valdés is niet meer welkom bij Louis van Gaal en ook Anders Lindegaard wordt naar de uitgang geleid.

De Deense doelman heeft van Manchester United een vrijbrief gekregen om in gesprek te gaan met andere clubs, zo meldt Ekstra Bladet dinsdag. Gedurende de oefentrip in de Verenigde Staten kreeg hij dat te horen van Van Gaal. De 31-jarige Lindegaard, die naar Spanje of Italië wil, mag gratis vertrekken.

De keeperscarrousel blijft daardoor doordraaien op Old Trafford. David De Gea lijkt ondanks verregaande belangstelling van Real Madrid nog een jaar te blijven, terwijl Valdes net als Lindegaard op het punt van vertrekken staat. Met Sergio Romero pikte Louis van Gaal al een nieuwe tweede keus op.

Intussen wordt Jasper Cillessen in Engelse media ook nog steeds gelinkt aan een United-transfer. Tot op heden is de Engelse grootmacht echter niet concreet geworden en dus staat de doelman van Ajax en het Nederlands elftal dinsdag 'gewoon' onder de lat in de Champions League-return tegen Rapid Wien.