De Boer zag tweespalt bij broer en Ajax: Dat was gewoon heel slecht
"Ik verwacht dat het goed komt"

De Boer zag tweespalt bij broer en Ajax: "Dat was gewoon heel slecht"

04-08-2015 13:21
7

Ronald de Boer denkt dat Ajax een ticket gaat boeken voor de play-offs van de Champions League. De Amsterdammers spelen dinsdag de return tegen Rapid Wien en moeten een 2-2 gelijkspel verdedigen.

"Ik verwacht dat het goed komt", denkt de tweelingbroer van hoofdtrainer Frank de Boer in gesprek met NUsport. "Na de 2-2 van vorige week is Ajax in mijn ogen ook nog steeds de favoriet. 2-2 uit is geen geweldige uitgangspositie, maar wel een redelijke. In principe sta je gewoon met 1-0 voor, want Rapid moet een doelpunt maken in de Arena."

Vorige week gaf Ajax in Wenen een riante 0-2 voorsprong weg. Daar moet de club nu voor waken, zegt De Boer. "De 2-1 van Rapid, was een goede goal, dat kan nog gebeuren. Maar dat Ajax het daarna nog weggaf tegen tien man is gewoon heel slecht."

"Ik denk dat het elftal door de rode kaart bij Rapid op twee gedachten hinkte. De ene helft wilde druk zetten en uitlopen en de andere helft wilde Rapid laten komen en dan op de counter toeslaan. En tweespalt is nooit goed. Daarom moet Ajax nu honderd procent gefocust zijn, het eigen spel spelen en dan komen er vanzelf kansen."