'Enorm talent' van Ajax op zijspoor onder De Boer: Maar hij wil blijven
"Ik ga geen commentaar geven"

'Enorm talent' van Ajax op zijspoor onder De Boer: "Maar hij wil blijven"

04-08-2015 12:51
22

Lucas Andersen dreigt buiten de boot te vallen bij Ajax. Ook voor de Champions League-return tegen Rapid Wien behoort hij niet tot de achttienkoppige wedstrijdselectie, maar de Deen laat zich niet wegjagen.

Andersen is het slachtoffer van de moordende concurrentie op het Amsterdamse middenveld en staat op de nominatie om verhuurd te worden. Willem II was kandidaat, maar is inmiddels ook weer afgehaakt. "Ik ga geen commentaar geven op verhalen die gebaseerd zijn op geruchten", reageert Anders Wallsten, zaakwaarnemer van de frivole middenvelder, tegenover BT.

Wallsten benadrukt dat Andersen het naar zijn zin heeft in Amsterdam en het liefst blijft. "Niemand weet wat de toekomst in petto heeft. Het plan is dat Lucas wil slagen bij Ajax. Hij is een enorm talent en ik ben er zeker van dat hij zijn sportieve gaat halen. Bij Ajax, welteverstaan."

Ajax verlengde eerder dit jaar het contract van Andersen tot de zomer van 2018, wat er volgens de Zweedse agent op duidt dat de Deen in ieder geval niet wordt verkocht. In het afgelopen jaar kreeg hij slechts sporadisch speelminuten van Frank de Boer, ondanks een veelbelovende start van het seizoen.