AZ gaat Johannsson-miljoenen investeren in nieuwe positie: Goede reclame
Alkmaarders trots op deal met Werder Bremen

AZ gaat Johannsson-miljoenen investeren in nieuwe positie: "Goede reclame"

04-08-2015 12:58
15

AZ is trots op de verkoop van Aron Johannsson aan Werder Bremen. Technisch directeur Earnest Stewart spreekt van een 'uitstekende deal' voor de Alkmaarders, die volgens uiteenlopende berichtgevingen zo'n vijf tot acht miljoen euro van de Duitsers krijgen.

"Ze wilden Aron echt heel graag hebben en dat hebben ze in alles laten blijken", zegt Stewart in een reactie aan RTV Noord-Holland. "We hebben van tevoren een prijs vastgesteld en daar heeft Werder aan voldaan. Het is een uitstekende deal voor AZ en voor Aron."

Dat AZ na Nemanja Gudelj en Steven Berghuis opnieuw een sleutelspeler kwijtraakt, vindt Stewart geen ramp. "Zo voldoen we aan wat we willen: spelers laten ontwikkelen zodat ze de volgende stap kunnen zetten. We hopen dat Aron het goed doet, want dat is goede reclame voor AZ."

Stewart gaat het geld van de transfer van Johannsson, die wel nog tot een persoonlijk akkoord moet komen met Werder, niet aan een aanvaller uitgeven. "We hebben met de komst van Vincent Janssen al ingespeeld op zijn vertrek. We willen wel nog een rechtervleugelverdediger, daar gaan we ons nu op concentreren."