Van Gaal-aankoop zorgt voor twijfels: Een topspeler, maar nooit fit
Schweinsteiger stelt zelf fit te zijn: "Al sinds oktober"

Van Gaal-aankoop zorgt voor twijfels: "Een topspeler, maar nooit fit"

04-08-2015 13:55
3

Bayern München-coach Pep Guardiola zet vraagtekens bij de overstap van Bastian Schweinsteiger naar Manchester United. De Spanjaard betwijfelt of de middenvelder wel fit genoeg is voor de Premier League.

Guardiola denkt dat Schweinsteiger in Engeland alleen een succes kan worden als hij zijn blessureproblemen van zich af kan schudden. "Als hij blessurevrij blijft, ben ik er zeker van dat hij het goed gaat doen bij Manchester United. Hij is een topspeler, maar de afgelopen drie seizoenen is hij nooit fit geweest", zegt de oefenmeester tegen The Guardian.

De afgelopen vier seizoenen kwam Schweinsteiger tot slechts 82 basisplaatsen voor Bayern München. Om die reden voorspelde ook erevoorzitter Franz Beckenbauer al dat de middenvelder fysiek tekort komt voor de Premier League. Hij had volgens het clubicoon beter naar Amerika kunnen verkassen.

Daar was Schweinsteiger het niet mee eens. "Dit is een uitdaging voor mij en ik voel me goed. Sinds oktober heb ik geen last meer van blessures. Ik voelde en voel me fit. Als je ouder bent moet je natuurlijk een halve dag langer herstellen dan jonge spelers. Maar ik heb ervaring en dat is een voordeel."