AZ troeft Duitse en Zwitserse clubs af voor 'verstandige jongen': Iedereen blij
"Ik ben blij dat het rond is"

AZ troeft Duitse en Zwitserse clubs af voor 'verstandige jongen': "Iedereen blij"

04-08-2015 14:22
1

AZ liet dinsdag Aron Johannsson naar Werder Bremen gaan, maar haalde deze week met Alireza Jahanbakhsh ook een versterking in huis. Het kamp van de Iraniër is dolblij met de deal.

Jahanbakhsh komt voor een onbekend bedrag van NEC, waar hij afgelopen seizoen veel indruk maakte. "Ik ben blij dat het rond is, want het wachten heeft lang geduurd. Maar nu is iedereen blij. AZ, Alireza en NEC", reageert Amir Hashemi in gesprek met de Gelderlander.

De zaakwaarnemer kweekte in juni nog grote teleurstelling, toen Brighton werd afgeslagen. De Engelse club bood twee miljoen euro. "Alireza en ik zijn daar samen geweest en de faciliteiten waren er geweldig. Alleen denken wij dat voetballen in het Championship niet zo goed bij hem past. Het is meer vechtvoetbal."

"Wij zijn blijven wachten", vervolgt Hashemi, die ook schermde met belangstelling uit Zwitserland en de Duitse Bundesliga. "Alireza is een verstandige jongen en laat zich het hoofd niet zo snel op hol brengen. Hij wilde graag in Nederland blijven en wist dat hij bij AZ bovenaan de lijst stond. Het vertrouwen in hem is daar groot."