'Barça draait Italianen een loer met komst van Braziliaans toptalent'
Catalanen slaan toe

'Barça draait Italianen een loer met komst van Braziliaans toptalent'

04-08-2015 14:53
2

FC Barcelona lijkt de strijd om Gerson in zijn voordeel te beslissen. Het Braziliaanse supertalent heeft AS Roma afgeslagen voor een transfer naar Spanje.

Dat meldt de Catalaanse krant Sport dinsdag. Roma hoopte Gerson los te weken bij Fluminense uit Brazilië, begon deze week ook aan de onderhandelingen, maar Barça is tussenbeide gekomen. De treble-winnaar had de eerste optie op de achttienjarige Braziliaan en maakt daar gebruik van.

De vader van Gerson heeft dinsdagochtend namens zijn zoon een akkoord gesloten met Barça, dat twaalf miljoen euro overmaakt naar Fluminense. Dat is zuur voor de topclub, omdat Roma bereid was om drie miljoen meer neer te tellen. Verwacht wordt dat de deal aan het einde van de week wereldkundig wordt gemaakt.

Omdat Barcelona nog steeds met een transferban te maken heeft, kan Gerson pas vanaf de jaarwisseling in actie komen voor de ploeg van Luis Enrique (foto). In de tussentijd zal hij al wel meetrainen. De kans bestaat ook dat de jeugdinternational nog een halfjaar langer bij Fluminense blijft.