AZ beurt 'ruim 7 miljoen': 'Mijn hoogtepunt? De winnende goal tegen Ajax'
"Ik heb veel geleerd bij AZ"

AZ beurt 'ruim 7 miljoen': 'Mijn hoogtepunt? De winnende goal tegen Ajax'

04-08-2015 15:04
15

Aron Johannsson mag zich op korte termijn officieel speler van Werder Bremen noemen. AZ bereikte dinsdagochtend een akkoord met de Noord-Duitsers over een transfer van de spits.

De 24-jarige Johannsson vertrekt met gemengde gevoelens uit Alkmaar, maar is vooral trots. "Het is een stap in de goede richting voor mij, al heb ik veel geleerd hier bij AZ", zegt hij tegen RTV Noord-Holland. "Het is prachtig om deze stap te zetten. Naar een grotere club en naar één van de beste leagues van de wereld."

Werder Bremen meldde zich zaterdagavond met een zak geld bij AZ, dat het eerste bod afwees. Dinsdag ging de club overstag bij poging twee, waarmee naar verluidt ruim zeven miljoen euro was gemoeid. Johannsson: "Het was een relatief eenvoudige beslissing, want dit is een stap omhoog. Nu veel spelen en doelpunten maken."

De spits kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Alkmaar. "In 2,5 jaar wonnen we de beker, hadden we succes in de Europa League en werden we derde in de Eredivisie." Zijn persoonlijke hoogtepunt? "Toen ik de winnende maakte in de Arena tegen Ajax. Dat was speciaal. AZ had daar in dertig jaar niet gewonnen. Dat moment koester ik."