Cruciale fouten brengen 'sportman' niet in de war: Het EK en WK zijn mijn doelen
'Zaten er op een aantal momenten volledig naast'

Cruciale fouten brengen 'sportman' niet in de war: "Het EK en WK zijn mijn doelen"

04-08-2015 15:10

Als scheidsrechter zijnde ben je vaak de gebeten hond. Daar weet Björn Kuipers alles van. Ondanks het feit dat hij afgelopen jaar een aantal fouten heeft gemaakt, laat hij zich niet uit de weg slaan. De 42-jarige leidsman hoopt aankomend seizoen af te sluiten met de EK-finale in Frankrijk.

"De EK-finale is het ultieme doel. Ik ben een sportman, dat wil ik bereiken. Maar laten we eerst maar het belletje van de UEFA in december afwachten. Dan hoor ik of we geplaatst zijn. En dan wil ik zo ver mogelijk komen op het EK", legt Kuipers uit op de scheidsrechterbijeenkomst van de KNVB in Zeist, geciteerd door het ANP. "Ik hoop dat ik over een jaar kan zeggen dat ik een fantastische en mooie EK-finale heb gefloten."

Kuipers heeft nog drie jaar te gaan, voordat hij de internationale leeftijdsgrens van 45 jaar heeft bereikt. Na het EK van volgende zomer heeft hij nóg een ultieme ambitie. "In principe heb ik twee grote doelen, want want in 2018 wil ik afsluiten op het WK. Het lijkt me fantastisch om nog een keer een WK mee te maken."

De arbiter beleefde al de nodige successen. In 2012 was hij actief op het EK, in 2013 leidde hij de finales van de Confederations Cup en Europa League en in 2014 mocht hij opdraven bij het WK en in de Champions League. "Chelsea-Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League was een bijzonder moeilijke wedstrijd waar we er op een aantal momenten naast zaten. Net als een club in een knock-outtoernooi wordt uitgeschakeld hield het daar voor ons op."