Feyenoord-nieuweling belooft Europees voetbal: Daar ben ik van overtuigd
"Ben onder de indruk"

Feyenoord-nieuweling belooft Europees voetbal: "Daar ben ik van overtuigd"

04-08-2015 16:08
3

Marko Vejinovic krijgt bij Feyenoord de loodzware taak om de naar Southampton vertrokken Jordy Clasie te doen vergeten. De 25-jarige middenvelder is er in ieder geval klaar voor om de hooggespannen verwachtingen waar te maken.

"Feyenoord is een topclub, daar horen de verwachtingen nu eenmaal hooggespannen te zijn. Bovendien vind ik het alleen maar fijn als de mensen veel van mij verwachten. Dat zie ik als een extra stukje motivatie om te laten zien wie ik ben en wat ik kan. De trainers en de staf hebben het volste vertrouwen in me en ik weet wat mijn kwaliteiten zijn, het is aan mij om die eruit te laten komen. Ik zal hoe dan ook elke dag honderd procent geven", zegt hij in gesprek met Feyenoord Magazine.

Vejinovic, die de overstap maakte van Vitesse, hoefde niet lang na te denken toen Feyenoord aan de deur klopte. "Aan het einde van vorig seizoen had ik al besloten dat deze zomer hét moment was voor een nieuwe uitdaging en Feyenoord zie ik in alle opzichten als een stap vooruit, daar verandert de afloop van vorig seizoen niets aan. Ik heb me nog nooit ergens zo welkom gevoeld als bij Feyenoord. Deze club wilde me écht graag hebben, dat proefde ik aan alles."

De nieuweling waardeert de transparantie vanuit Feyenoord. "Vanaf het allereerste contact liep de communicatie heel open en direct, wat mij een gevoel van waardering gaf. Dat we dit jaar geen Europees spelen is jammer, maar dat is komend seizoen weer anders, daar ben ik van overtuigd. Tot nu toe ben ik heel erg onder de indruk, van de club, van de stad, van de sfeer, van de beleving en de supporters."