Spits sloeg miljoenenaanbod resoluut af: Hij kan hier echt een aanwinst zijn
Eerder sloeg de spits een lucratieve Chinese aanbieding af

Spits sloeg miljoenenaanbod resoluut af: "Hij kan hier echt een aanwinst zijn"

04-08-2015 16:57
2

Roda JC gaat op de Australische toer. Na het vastleggen van middenvelder Rostyn Griffiths hebben de Limburgers het vizier gericht op zijn landgenoot Tomi Juric. De 24-jarige spits moet in het Parkstad Limburg Stadion voor de doelpunten zorgen.

Dat meldt Voetbal International. De twaalfvoudig international kon zes maanden geleden miljoenen opstrijken bij het Chinese Shanghai Shenua, maar hij wilde vechten voor een serieuze kans in Europa. Momenteel is hij transfervrij, nadat zijn contract bij Western Sydney Wanderers was afgelopen. Vorig jaar was hij in 34 duels goed voor twaalf goals.

Roda-adviseur Han Berger, die in het verleden bij de Australische bond werkte en tevens nog altijd bestuurslid is van Sydney FC, is blij dat hij van betekenis kan zijn. "Roda was zich al aan het oriënteren in Australië voor mijn komst. Maar het is wel zo dat ik met mijn netwerk en ervaring in de Australische voetbalwereld een rol kan spelen."

"Griffiths en Juric ken ik goed, die laatste heb ik ook meegemaakt bij de nationale ploeg. Het is een aanspeelpunt voorin, een fysiek sterke jongen die ook technisch redelijk goed onderlegd is. Voor Roda kan hij zeker een aanwinst zijn. Mentaal geldt voor hem hetzelfde als voor Griffiths en elke andere Australiër: het is een jongen die nooit zal verzaken", aldus Berger.