Grote onvrede binnen Ajax door 'valse concurrentie' na besluit Van der Sar
Onvrede binnen Amsterdamse club

Grote onvrede binnen Ajax door 'valse concurrentie' na besluit Van der Sar

04-08-2015 18:08
7

Edwin van der Sar heeft voor veel onvrede gezorgd binnen de gelederen van Ajax. Een besluit van de commercieel directeur is niet goed gevallen bij de Ajax Business Associates.

De belangenvereniging van ongeveer 850 sponsors is het niet eens met de maatregel van Van der Sar om de hapjes en drankjes in de business lounge gratis beschikbaar te stellen. Door de bar open te stellen, hoopt Ajax meer sponsors aan zich te binden. Dat het spel van Ajax vorig seizoen niet goed te verteren was, speelt volgens Het Parool een rol in de geste van de club.

De ABA biedt al langer gratis hapjes en drankjes aan, waar ledenkosten voor worden berekend. Het besluit van Ajax betekent dat sponsors geen lid meer hoeven te worden van de vereniging, omdat het financiële voordeel wegvalt. Daardoor liggen de ABA en directie van Ajax al een tijdje overhoop. Van der Sar ziet een financiële compensatie vanwege 'valse concurrentie' immers niet zitten.

Rond de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Rapid Wien bereikt het meningsverschil zijn kookpunt, verwacht de Amsterdamse krant. ABA-leden kunnen door een verbouwing niet in hun 'eigen ruimtes' en zullen zich massaal melden in de lounges die bestemd zijn voor niet-ABA-leden.