Ajax en AZ doen water bij de wijn en mogen wél aan seizoen beginnen
Burgervader hakt knoop door

Ajax en AZ doen water bij de wijn en mogen wél aan seizoen beginnen

04-08-2015 18:30
12

Het regende dinsdag afgelastingen voor de eerste speelronde van de Eredivisie, maar vanuit Alkmaar is er wél goed nieuws te melden. Het duel tussen AZ en Ajax gaat zondag door.

Dat is dinsdag besloten na overleg tussen de clubs, gemeente, politie, openbaar ministerie en de KNVB. Ajax neemt extra stewards mee naar Alkmaar en AZ levert extra verkeersregelaars. "De wedstrijd AZ - Ajax is een wedstrijd met een beperkt risico", legt burgemeester Piet Bruinooge uit.

"AZ is al jaren een van de veiligste stadions. Het is de ultieme wens van een burgemeester dat een voetbalwedstrijd een zelfregulerend feestje is. De clubs zetten extra stewards en verkeersregelaars in om de veiligheidsrisico's te beheersen. Ik heb een zorgvuldige afweging gemaakt en vind dit een verantwoorde uitdaging."

De burgemeester van Alkmaar doet met het besluit wat veel collega's van andere steden niet aandurven. Eerder op de dinsdag ging er een streep door PEC Zwolle – SC Cambuur, sc Heerenveen – De Graafschap en Willem II – Vitesse door de aangekondigde acties van de politie.