'Dat is in Rotterdam tien keer zo erg, ik was te lief voor Feyenoord'
"Ik zag het aankomen"

'Dat is in Rotterdam tien keer zo erg, ik was te lief voor Feyenoord'

04-08-2015 20:36

Vincent Janssen is na een omweg tóch in de Eredivisie belandt. AZ weekte de spits, die in bloedvorm was in de voorbereiding, los bij Almere City FC.

Janssen leek voorbestemd om door te breken bij Feyenoord, maar op Varkenoord kon hij het niet bolwerken. In zijn laatste jaar werd hij topscorer en landskampioen met de A1. Een contract zat er niet in. "Ik zag het aankomen", blikt de 21-jarige spits, die in 2009 na periodes bij TOP Oss en NEC neerstreek bij de Rotterdammers, terug in gesprek met NOS.

"Eerlijk gezegd had ik bij Feyenoord niet mijn beste jaren als jeugdvoetballer. Je moet een grote bek hebben en daar ik had in het begin moeite mee", vertelt hij. "Het was een omschakeling, een andere cultuur, een andere omgeving. Ik heb zeker twee jaar nodig gehad om me aan te passen. Ik ben wel iemand die eerlijk is en recht voor zijn raap. Dat is in Rotterdam tien keer zo erg. Daar moest ik aan wennen. Ik was wat te lief."

Janssen kwam deze zomer alsnog terecht in de Eredivisie, bij AZ. "Ik weet wat ik kan en word graag een belangrijke speler bij AZ. Voor een terugval ben ik niet bang. Ik sta sterk in mijn schoenen en kom daar weer uit. Het is wel een droom voor me om de top te halen. Het is lastig, maar als ik me blijf ontwikkelen, zit dat er in."