De Boer ziet nummer twee van Oostenrijk zegevieren: Een trieste constatering
Coach zag nederlaag tegen Rapid niet aankomen

De Boer ziet nummer twee van Oostenrijk zegevieren: "Een trieste constatering"

04-08-2015 22:33
25

Ajax-coach Frank de Boer zag zijn ploeg dinsdagavond op pijnlijke wijze uitgeschakeld worden in de derde voorronde van de Champions League. De keuzeheer erkent dat zijn ploeg op beslissende momenten tekort schoot tegen Rapid Wien (2-3).

In gesprek met SBS 6 sprak De Boer na afloop van een flinke klap. "Ja, dat kun je wel stellen. Hier hadden we niet op gerekend. De jongens zitten helemaal stuk, dus ik laat ze even met rust. De intentie was er wel hoor, maar Rapid heeft kunnen doen waar ze gevaarlijk in zijn. In de eerste helft zijn ze twee keer voor ons doel geweest en twee keer heel effectief. Dat is een kwaliteit van hun, maar daar moeten wij beter mee omgaan."

Wedden

Meer odds

"Dat is de harde les van topvoetbal", vervolgde De Boer. "Op de momenten dat het moet, moet je soms simpel spelen. Dat we dat niet gedaan hebben, is een dure fout, hier op dit podium. Je weet dat dit belangrijk voor Ajax en het Nederlandse voetbal is, maar het gebeurt toch." En dus is de nummer twee van Nederland minder dan de nummer twee van Oostenrijk. "Dat is een trieste constatering", aldus De Boer.