Glazen bol: ‘PSV-trio maakt het verschil, Kuyt en Gio géén verlossers’

Glazen bol: ‘PSV-trio maakt het verschil, Kuyt en Gio géén verlossers’

05-08-2015 12:00
16

Het is bijna weer zover: de Eredivisie! In de aanloop naar de aftrap blikt de VoetbalPrimeur-redactie vooruit. Wie gaat verrassen? Wie wordt kampioen? Wie degradeert? Vandaag is het de beurt aan redacteur Paul Audenaerd. 

De titelstrijd
Ajax en PSV gaan dit seizoen samen bepalen wie er kampioen van Nederland wordt en ik zet mijn geld op de ploeg van Phillip Cocu. Natuurlijk is het nog de vraag hoe Pereiro en Lestienne de Depay-leegte invullen, maar het trio Guardado-Pröpper-De Jong gaat in mijn ogen het verschil maken. Bovendien ben ik niet compleet overtuigd van de aankopen die Ajax heeft gedaan. Gudelj vind ik een topper, door Younes laat ik me verrassen. Dijks, Heitinga en Sanogo: mwoah.

Het degradatiespook
Ik ben een Sjoerd Ars-fan (er is veel mis met mij) en ik denk dat hij met zijn goals promovendus NEC uit de degradatiezone weghoudt. Roda JC en De Graafschap krijgen het sowieso erg moeilijk. Heb ook weinig vertrouwen in ADO. Twee rechtsbuitens van in de dertig die over de top zijn binnenhalen, is dat beleid? Michiel Kramer ook nog weg – dat zit er natuurlijk dik in – en het wordt simpelweg een loodzwaar seizoen voor Fraser en co. 

Boven verwachting
Een totale ineenstorting bij FC Twente? Nee, dat verwacht ik niet. Integendeel: Ziyech en Tapia worden dit seizoen dé sterren van de Eredivisie en samen leiden ze Twente terug naar de top. Wat een klasse hebben die twee. Jammer dat ze over een jaar ongetwijfeld verkocht zijn dus. John van den Brom (AZ) en Peter Bosz (Vitesse) vind ik echt vakmensen, ik denk dat zij – ondanks de leegloop in Alkmaar en Arnhem – wederom op een mooie plek eindigen met hun team.

Tegenvallers 
Mea culpa, Feyenoord-fans. Ik vrees dit seizoen een teleurstelling in De Kuip. Al die torenhoge – en in mijn ogen misplaatste - verwachtingen rond Gio en Kuyt, dat eindigt in een tranendal. En zeker niet op de Coolsingel. Verder denk ik dat Willem II terug zal vallen naar een ‘normale’ plek op de ranglijst. De rangschikking van vorig seizoen – negende werd Willem II – is letterlijk en figuurlijk een unieke prestatie geweest.

Nieuw talent
Willem II middenmoter, Frenkie de Jong de nieuwe ster. Ik hoor heel veel goede verhalen over die aanvallende middenvelder. Ajax en PSV willen hem hebben, maar speel eerst maar eens een jaartje de pannen van het dak in Tilburg, Frenkie. Andere talenten waar ik veel van verwacht: Kenny Tete (Ajax), Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen), Bart Ramselaar (FC Utrecht) en Jelle van der Heyden (FC Twente).

Lees ook: de Eredivisie-voorspellingen van hoofdredacteur Wout Stravers en redacteur Ruben Winkels

Ben je het ermee eens? Of juist niet? Laat jouw voorspellingen achter in de comments!

Weet jij het beter? Doe gratis mee aan de poule van VoetbalPrimeur, versla de redactie en win leuke prijzen!