Ajax-rapport: zes onvoldoendes met Sinkgraven als dieptepunt
VoetbalPrimeur maakt rapport op

Ajax-rapport: zes onvoldoendes met Sinkgraven als dieptepunt

05-08-2015 00:20
38

Een piepjong Ajax kreeg dinsdag een keiharde leerschool. De ploeg van Frank de Boer wil zo graag meedoen aan de Champions League, maar werd nu uitgeschakeld door een club uit Oostenrijk met een begroting van veertien miljoen euro. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jasper Cillessen – 6: Kreeg in eigen huis drie tegengoals om de oren, maar kon daar vrij weinig aan doen. Met een sterk WK achter zijn naam zal het missen van de Champions League keihard aankomen. Komt een transfer daarmee ook dichterbij?

Kenny Tete – 5: Stond te hoog (jeugdige overmoed?) en deed bij de eerste tegentreffer niets om de assist te voorkomen. Was iets te slordig en had te weinig intercepties. Tete zal meer moeten laten zien als hij Van Rhijn structureel op de bank wil houden.

Joël Veltman – 5: Ook Veltman was onder de maat vandaag. De verdediger, inmiddels 23 jaar oud, was jaren geleden een groot talent. Na twee volledige seizoenen als basisspeler wordt er meer van hem verwacht, maar die verwachtingen kan hij op het hoogste niveau niet waarmaken. 

Jaïro Riedewald – 6: Pas achttien jaar, maar dat is aan zijn fysiek niet af te zien. Ervaring zal hem echter wel helpen om beter positie te kiezen. Goals over ‘zijn’ linkerkant kunnen dan vaker voorkomen worden. 

Mitchell Dijks – 6: Had Dijks iets aan de eerste tegengoals kunnen doen? Duidelijk is in elk geval wel dat Ajax zijn power kan gebruiken. Het is een verademing om Dijks te zien opstomen als je jaren naar Boilesen hebt gekeken. Een prima assist bij de goal van Milik ook.

Riechedly Bazoer – 5,5: Een vrij anonieme wedstrijd voor Bazoer. Kon op het middenveld niet zijn stempel drukken, maar viel ook niet door de mand.

Davy Klaassen – 6,5: Nam als aanvoerder opnieuw het voortouw, maar kon ditmaal niet het verschil maken. En van het speeltuinvoetbal dat Ajax speelde zal hij zelf het hardste balen. 

Daley Sinkgraven – 3: Werd na de 0-1 verrot gescholden door Jasper Cillessen, die inmiddels wel het klappen van de zweep kent. Een peperdure fout, die je op dit niveau niet mag maken. Zal stappen moeten maken als hij mee wil op het hoogste niveau. Talent alleen is niet genoeg.

Anwar El Ghazi – 5: Met El Ghazi lijkt het vrijwel altijd dreigend, maar zijn beste wedstrijd was dit niet. Zal als buitenspeler vaker zijn mannetje voorbij moeten om efficiënter te worden, als je Cristiano Ronaldo achterna wil.

Arek Milik – 6,5: Een werelds doelpunt, maar daar bleef het ook bij. De Poolse spits deed zijn best wel, probeerde aanspeelbaar te zijn, maar veel gevaar leverde dat niet meer op.

Viktor Fischer – 5: Bij een directe lange bal met de buitenkant richting El Ghazi zag je over hoeveel balgevoel Fischer beschikt. Was echter ook nog regelmatig ongelukkig. Wellicht dat meer wedstrijden in de basis hem snel verder helpen.

Nemanja Gudelj – 4,5: Een prima goal, maar daar heeft Ajax helemaal niets aan als je slechts twee minuten later zo verdedigt. 

Yaya Sanogo: Had een aandeel in de 2-2, maar speelde te kort voor een beoordeling. 

Lasse Schöne: Eén van de beste Ajacieden van de afgelopen jaren speelde nu te kort voor een beoordeling. Viel daardoor alleen op met zijn knotje.

Ben jij het met bovenstaande beoordeling eens of zou je het anders doen? En welk cijfer zou jij Frank de Boer geven? Geef je mening in het reactiesysteem!