'Feyenoord broedt op plan en schakelt naar zesde versnelling voor droomtrio'
Rotterdammers werken aan stunt

'Feyenoord broedt op plan en schakelt naar zesde versnelling voor droomtrio'

05-08-2015 01:00
10

Feyenoord hoopt zich vlak voor de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen spectaculair te versterken. Liefst drie spelers moeten deze week de overstap naar De Kuip maken.

Het Algemeen Dagblad pakt woensdagochtend uit met het nieuws dat de komst Michiel Kramer, Eric Botteghin én Eljero Elia de hoogste prioriteit heeft in Rotterdam-Zuid. Feyenoord heeft een zwakke voorbereiding achter de rug en er moet wat gebeuren, nu het seizoensopener tegen FC Utrecht voor de deur staat.

Feyenoord meldde zich vorige week al voor Kramer, maar ADO Den Haag liet herhaaldelijk weten niet mee te willen werken. Aan opgeven wordt echter niet gedacht door technisch directeur Martin van Geel en een akkoord over een een transfersom van zo'n anderhalf miljoen euro zit op korte termijn in de pijplijn.

De jacht van Feyenoord op de 26-jarige spits, die de druk op Dirk Kuyt moet verlichten, toont grote gelijkenissen met die op Eric Botteghin. Ook FC Groningen heeft een muur opgetrokken rond De Euroborg, maar zal zich moeten wapenen tegen de gretigheid van Feyenoord. Botteghin, die tegen de drie miljoen euro kost, is er zelf al uit.

Tot slot is ook Elia nadrukkelijk in beeld. De 28-jarige aanvaller moet weg bij Werder Bremen. Feyenoord, dat hem op het oog heeft als vervanger van Jean-Paul Boëtius (FC Basel), hoeft waarschijnlijk niets te betalen. Het salaris van Elia vormt vooralsnog een struikelblok, maar een snelle deal is niet uit te sluiten.