Boëtius zet streep onder Feyenoord: In feite was ik verder dan Depay
Aldus de vleugelspeler in VI

Boëtius zet streep onder Feyenoord: "In feite was ik verder dan Depay"

05-08-2015 07:41
7

Jean-Paul Boëtius kijkt met jaloerse blik naar generatiegenoot Memphis Depay. De voormalig aanvaller van PSV werd deze zomer gepresenteerd als dé grote aankoop van Manchester United. Boëtius verliet Feyenoord via de achterdeur. 

De vleugelspits tekende maandag een vierjarig contract bij FC Basel. In Voetbal International blikt Boëtius (21) terug op de afgelopen jaren, waarin hij en Depay hun Eredivisie-opkomst meemaakten. "Ik speelde alles bij Feyenoord, hij viel meestal in bij PSV", steekt de rechtspoot van wal. 

"Memphis debuteerde eerder in Oranje dan ik, al mocht ik in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk in de basis beginnen. Daarna kwamen we allebei in de voorselectie voor het WK."

"Het was spannend, hij of ik, totdat de bondscoach besloot van systeem te wisselen: 4-3-3 werd 5-3-2. Was dat niet gebeurd, dan zou ik misschien zijn geselecteerd. Daarna heeft Memphis het geweldig gedaan en had ik een veel minder jaar."

Volgens VI stond Boëtius deze zomer ook in belangstelling van onder meer Fiorentina, Sevilla en Newcastle United. "Natuurlijk waren er andere clubs, maar dan ga je je verdiepen in Basel en kom je interessante dingen tegen. Vorig jaar heeft de club de groepsfase in de Champions League overleefd. Welke club in Nederland is dat de laatste jaren gelukt?", besluit hij.