Frustratie bij Streppel: 'Waarom dit gebruiken? Beetje makkelijk scoren zo'
Drie wedstrijden gaan sowieso niet door

Frustratie bij Streppel: 'Waarom dit gebruiken? Beetje makkelijk scoren zo'

05-08-2015 08:56
14

Door de stakingen van de politiebonden valt de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen voor een groot deel in het water. Drie duels zijn inmiddels geschrapt, verwacht wordt dat er nog meer wedstrijden geen doorgang kunnen vinden aanstaand weekeinde. 

Onder meer de ontmoeting tussen Willem II en Vitesse is uitgesteld. Dit tot ergernis van trainer Jurgen Streppel (foto). "Waarom moet hier het voetbal nou weer voor gebruikt worden?", vraagt hij zich in af in De Telegraaf. "Dit is een beetje makkelijk scoren zo. Wij werken zeven weken lang ergens naartoe en nu gaat het niet door."

Ook PEC Zwolle versus SC Cambuur kan niet doorgaan. "We hebben wel te maken met hoe en wanneer we ons moeten voorbereiden op een wedstrijd. Ik kan ze niet twee dagen vrij geven met het oog op volgende week, als blijkt dat we zaterdag toch ineens aan de bak moeten. Het is topsport, geen hapsnapwerk", baalt Henk de Jong, trainer van de ploeg uit Leeuwarden. 

Ron Jans (PEC Zwolle) valt zijn collega's bij. "De politie was al een paar keer aan het blaffen, dus ik dacht al dat ze ook een keer zouden bijten." De staking komt hem overigens niet geheel slecht uit. "We hadden drie twijfelgevallen, maar die spelers kunnen er doordeweeks wellicht weer bij zijn."