Premier League trekt aan Van Dijk: 'Denk je echt dat wij daar ja op zeggen?'
Aldus Celtic-manager Ronny Delia

Premier League trekt aan Van Dijk: 'Denk je echt dat wij daar ja op zeggen?'

05-08-2015 09:54

Verkast Virgil van Dijk deze zomer wel of niet naar Engeland?  Celtic-manager Ronny Deila stelt in ieder geval dat de Schotten deze week géén bod hebben ontvangen op de gewilde verdediger. 

Onder meer Southampton, Sunderland, Everton en Arsenal zijn deze zomer in verband gebracht met Van Dijk. De oud-speler van FC Groningen staat te boek als één van de beste spelers van de Schotse competitie. Hij zou inmiddels zijn zinnen hebben gezet op een nieuw avontuur. 

"Er is geen noodzaak om Virgil te verkopen. We willen dat hij blijft", vertelde Deila dinsdag. "Virgil focust zich heel erg op dit duel. Hij is blij en hij wil graag in de Champions League spelen, mét Celtic."

In de Britse media zingen verkoopbedragen van tien á twaalf miljoen euro rond. Southampton zou afgelopen week een dergelijke bedrag hebben aangeboden voor Van Dijk. "Denk je echt dat wij daar 'ja' op zouden zeggen?", reageert Deila. "Nee, er is geen bod bij ons neergelegd. Virgil is een internationale topspeler en iedereen weet dat."

Vorige week erkende de assistent-manager van Celtic dat een vertrek van Van Dijk waarschijnlijk niet te blokkeren is wanneer de landskampioen zich niet weet te plaatsen voor de Champions League. Woensdagavond staat voor de Schotten de return tegen FK Qarabag op het programma.