'Advocaat praat met Van Gaal over tijdelijke transfer van supertalent'
Aanvaller in beeld

'Advocaat praat met Van Gaal over tijdelijke transfer van supertalent'

05-08-2015 10:13

Dick Advocaat hoopt op korte termijn een deal te sluiten met Louis van Gaal. Adnan Januzaj moet voor één seizoen de oversteek van Manchester United naar Sunderland maken.

Advocaat heeft behoefte aan een creatieve middenvelder, die ook in de aanval en op de flanken uit de voeten kan. In die zoektocht is de 67-jarige Hagenaar uitgekomen op Old Trafford, meldt de Sunderland Echo woensdag. Januzaj is in beeld om een jaar gehuurd te worden door Sunderland.

De onderhandelingen over een eventuele deal zijn inmiddels opgestart. Eerst moeten The Black Cats, die ook bezig zijn met Leroy Fer, groen licht krijgen van Manchester United. Als dat is gebeurd, komt Januzaj aan het woord. Het twintigjarige talent ziet een huurtransfer mogelijk wel zitten, omdat hij onder Van Gaal, ondanks een goede voorbereiding, niet is verzekerd van een basisplaats.

Januzaj stond afgelopen seizoen zeven keer aan de aftrap in de Premier League, nadat hij een kleine twee jaar geleden onder David Moyes nog een vliegende start had gemaakt. Van Gaal zei onlangs dat hij onder de indruk was van de ontwikkeling van de Belg, maar een plek in de basis kan de manager niet garanderen. Dat komt onder meer door de aanwezigheid van Memphis Depay.