Koppige Ajax-defensie gewaarschuwd door De Boer: En toch gebeurde het weer
Blunders achterin kostten Ajax de kop

Koppige Ajax-defensie gewaarschuwd door De Boer: "En toch gebeurde het weer"

05-08-2015 10:28
17

Slap uitverdedigen kostte Ajax de kop dinsdagavond de kop in het Champions League-duel met Rapid Wien. Trainer Frank de Boer vindt dat de defensie van de Amsterdammer de 'mind-set'  moet veranderen. 

Daarmee doelde hij onder meer op Joël Veltman. De rechtspoot ging vorige week, in het heenduel met de Oostenrijkers, kinderlijk in de fout. Veltman heeft volgens De Boer de neiging om het te vaak op een mooie manier op te willen lossen achterin. "Ik ben vooral gericht op een goede opbouw door middel van een vrije man te vinden. Maar soms moet ik de bal ook gewoon een keer diep spelen", aldus de Oranje-international in gesprek met Metro. 

Wedden

Meer odds

"De kracht van een tegenstander als Rapid Wien is druk zetten en ballen veroveren, dan moet je niet willen opbouwen en de bal gewoon achter hun verdediging leggen. Daar heb ik het met de trainer en assistent-trainer Orlando Trustfull over gehad en wat mij betreft ging dat nu al een stuk beter. Ik heb minder risico genomen en de bal meer naar voren gespeeld."

Dinsdagavond ging het in de Arena tóch weer mis in de achterhoede. "We hebben er op getraind en er veel over gesproken", reageert Veltman. "Er is op gehamerd dat we niet meer rond ons eigen zestienmetergebied de bal moeten verliezen en toch gebeurde het weer. Naïef, want ik had verwacht dat het veel beter zou gaan dan vorige week. In de eredivisie kom je er misschien nog mee weg, maar in Europa worden dergelijke fouten genadeloos afgestraft."