Lestienne doet verhaal: Goh, dan zou ik in de 'merde' terecht zijn gekomen
"Van kinds af wilde ik van voetballen mijn beroep maken"

Lestienne doet verhaal: "Goh, dan zou ik in de 'merde' terecht zijn gekomen"

05-08-2015 10:52
4

PSV heeft met Maxime Lestienne een echte rauwdouwer in huis gehaald. Na een mislukt seizoen in Italië moet het in Eindhoven weer 'vanzelf' gaan voor de Belg.

Lestienne maakte twee jaar geleden grote indruk bij Club Brugge en maakte vervolgens de lucratieve overstap naar Al-Arabi. De club uit Qatar leende hem uit aan Genoa, maar dat werd geen succes. De linksbuiten heeft naar eigen zeggen een lange weg afgelegd, voordat hij deze zomer bij PSV belandde.

Wedden

Meer odds

"In de eerste plaats wil ik mijn ouders en mijn jeugdvrienden in Moeskroen bedanken. Daarnaast ook de jeugdtrainers die mij kansen gaven om me te ontwikkelen", vertelt Lestienne aan Sport/Voetbalmagazine. "Het belangrijkste blijft echter mijn familie. Ook al heb ik nooit echt moeilijke momenten gekend, toch mag ik me gelukkig prijzen dat mijn familie er altijd voor mij was."

"Van kinds af wilde ik van voetballen mijn beroep maken. De rest - school, werk - dat zei me niets. Voor mij telde alleen maar voetballen", vervolgt de zomeraanwinst van PSV. Als hij het niet had gehaald als voetballer, zou zijn leven er mogelijk helemaal anders hebben uitgezien. "Goh, dan zou ik in de merde terecht zijn gekomen, denk ik."