De vijf redenen waarom Elia gaat slagen bij Feyenoord

De vijf redenen waarom Elia gaat slagen bij Feyenoord

05-08-2015 11:45
11

Eljero Elia staat op het punt een contract te tekenen bij Feyenoord. De buitenspeler kent een bewogen loopbaan, Feyenoord is alweer zijn zevende club. Ook wordt Elia ervan beschuldigd dat hij de wereld als zijn eigen speeltuin ziet en te weinig bezig is met zijn vak. Omdat het te gemakkelijk is om Elia weer af te schrijven, zijn hier vijf redenen waarom hij gaat slagen bij Feyenoord.

1. Elia werd in de C-junioren weggestuurd bij Ajax. Samen met spelers als Jeremain Lens en Luciano Narsingh werd hij niet geschikt bevonden door de Ajax-leiding. Ondanks dat, hebben de Amsterdammers meerdere malen geprobeerd om hem terug te halen naar de club. Volgens Elia heeft het verlaten van de Ajax-opleiding een betere en veelzijdigere speler van hem gemaakt.

2. Elia heeft ontegenzeggelijk een hoop kwaliteiten. In 2009 werd hij door een jury onder leiding van Johan Cruijff verkozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie. Ondanks een aantal clubkeuzes die verkeerd uitpakte, speelde hij bovendien 28 interlands voor het Nederlands elftal en was hij onderdeel van de ploeg die tweede werd op het WK in Zuid-Afrika. Die ervaring kan hem nog altijd van pas komen. 

3. Wanneer Elia het vertrouwen krijgt, bewijst hij waartoe hij in staat is. Dat bleek wel in januari toen Ronald Koeman hem naar Southampton haalde. In zijn tweede wedstrijd maakte de buitenspeler gelijk twee doelpunten die zijn ploeg de overwinning bezorgde. Na zijn eerste treffer rende Elia recht op Koeman af om hem te omhelzen. Het liet zien hoe erg hij de warmte van een trainer had gemist.

4. Elia heeft weer voor ogen waar het om gaat in het voetbal: presteren op het veld. Dat blijkt wel uit het feit dat hij bereid is een flink deel van zijn salaris in te leveren om bij Feyenoord te komen spelen. Bij Werder Bremen verdient hij naar verluidt 2,8 miljoen euro per jaar, bij Feyenoord zou zijn loonstrookje niet boven de één miljoen komen op jaarbasis.

5. Dit is de laatste kans om nog iets moois van zijn carrière te maken. Elia is inmiddels alweer 28 jaar en zeker als aanvaller weet je dat op een gegeven moment de benen niet meer doen wat het hoofd wil. De voetballer uit Voorburg weet dat als hij nu weer belandt in controverse of uitvalt met de trainer, dat zijn loopbaan uit zal doven als een nachtkaars. De Kuip en 50.000 fanatieke fans zijn de ideale omgeving om weer de inspiratie te vinden.