Druk op De Boer neemt toe: Laat ook geen stagiair de krant volschrijven
Vissers verwacht vroegtijdig vertrek Ajax-coach

Druk op De Boer neemt toe: "Laat ook geen stagiair de krant volschrijven"

05-08-2015 11:41
30

Het oordeel van de kranten over de uitschakeling van Ajax tegen Rapid Wien in de voorronde van de Champions League is woensdag niet mals. Nadat De Telegraaf al vraagtekens zette bij de toekomst van Frank de Boer als trainer van de Amsterdammers, denkt nu ook Willem Vissers van de Volkskrant dat de coach zijn einde in de Arena nadert.

Vissers verwijt De Boer, in navolging van Valentijn Driessen, vooral dat hij met een veredelde jeugdploeg denkt de poulefase van de Champions League te kunnen halen. "Je laat stagiaires ook geen hele krant vol schrijven, je hebt altijd een ervaren verslaggever nodig die tegenwicht kan bieden."

"Ik denk ook niet dat hij dit seizoen afmaakt, eerlijk gezegd", vervolgt Vissers. "Knap gedaan, die vier kampioenschappen, vergis je niet. Maar de ploeg is er niet beter op geworden. De Boer zegt dat Ajax wel op zoek is gegaan naar ervaring, maar niet de juiste spelers heeft kunnen vinden. Wat is die hele scoutingafdeling van Ajax dan nog waard?"

De komst van John Heitinga, Yaya Sanogo en Nemanja Gudelj wil Vissers niet op het conto van de scouting schrijven. "Tja, Johnny Heitinga en Gudelj had ik zelf ook nog wel kunnen bedenken. En zo'n Sanogo komt via een connectie Overmars-Wenger uit de Arsenal-tijd. Waar heb je dan een scoutingafdeling voor? Je maakt mij niet wijs dat er in landen als Tsjechië, Roemenië of Zuid-Amerikaanse landen als Uruguay geen spelers rondlopen die Ajax beter maken."