Ajax-nieuwkomer constateert groot probleem: Dit klopt gewoon niet
"Maar binnen twee tellen lag-ie er alweer in"

Ajax-nieuwkomer constateert groot probleem: "Dit klopt gewoon niet"

05-08-2015 12:58
19

Mitchell Dijks dacht bij de 2-2 van Nemanja Gudelj dat het Ajax zou lukken om nog binnen negentig minuten af te rekenen met Rapid Wien in de voorronde van de Champions League. "Maar binnen twee tellen lag-ie er alweer in", baalde de verdediger stevig van de 2-3 nederlaag en uitschakeling.

"Na de goal van Gudelj waren we enthousiast, we kregen weer wat adem. Maar dat duurde niet lang", aldus Dijks tegen de NOS. "We zijn niet door en dat is klote. Rapid heeft drie kansen gehad en drie keer lag de bal erin."

Het defensieve geblunder dat aan de Oostenrijkse treffers voorafging wilde Dijks niet alleen in de schoenen van de verdedigers schuiven. "Het hele team stond niet goed. Het was allemaal te makkelijk. We moeten in de verdediging de duels aangaan en koste wat kost de bal wegschieten en dat gebeurt niet. We zijn dan wel een jong team, maar het klopt niet."

Nu rest voor Ajax de strijd om plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Europa League. "Dat zou mooi zijn. Dan maar eerste worden in de Europa League."