Geluiden rond De Boer worden luider: Dan zal hij een echtscheiding aanvragen
"De vraag is hoe al die zaken zich gaan ontwikkelen"

Geluiden rond De Boer worden luider: "Dan zal hij een echtscheiding aanvragen"

05-08-2015 12:52
37

De uitschakeling van Ajax in de Champions League kan verstrekkende gevolgen hebben voor Frank de Boer. Die verwachting spreekt Arno Vermeulen woensdag uit.

Een dag na de thuisnederlaag tegen Rapid Wien (2-3) neemt de druk op de Ajax-trainer toe. "Het kan misgaan met De Boer", aldus de chef voetbal van de NOS. "Afgelopen jaar heeft Ajax niks gewonnen en was het slecht. Het moest beter en na een dramatische start is het leed al geleden. Zondag wacht AZ. De kritiek kan heviger worden, intern is er veel aan de hand. Wijkt De Boer af van de lijn Cruijff, wat is de rol van Tscheu La Ling?"

Wedden

Meer odds

"De vraag is hoe al die zaken zich gaan ontwikkelen", vervolgt Vermeulen. "Het gevolg kan een tussentijds vertrek zijn. Dat sluit ik niet uit. Het gaat niet goed en hij kan zelf zijn conclusies trekken. Vier landstitels is knap, maar Europees heeft De Boer Ajax niet verder kunnen helpen. Frank is zelfkritisch. Als blijkt dat het huwelijk niet goed is, zal De Boer een echtscheiding aanvragen."

Vermeulen wijst ook naar Johan Cruijff, die in 2011 een revolutie ontketende. "Die werd ingezet omdat Cruijff zich ergerde dat Ajax Europees niets meer voorstelde. Hij vond het nodig om in te grijpen. Het lijkt niet te werken. De Europese top is verder weg dan ooit en zelfs voor de Europese middenmoot komt Ajax tekort."