KNVB schaart zich achter in opspraak geraakte arbiter: Onderste steen komt boven
KNVB blijft zaak rond Nederlandse scheidsrechter onderzoeken

KNVB schaart zich achter in opspraak geraakte arbiter: "Onderste steen komt boven"

05-08-2015 13:07
3

De KNVB staat nog altijd pal achter scheidsrechter Serdar Gözöböyük, die in april in een artikel in de Volkskrant in verband werd gebracht met matchfixing. De voetbalbond heeft 'geen enkel signaal van politie of justitie over matchfixing ontvangen'.

De naam van Gözübüyük zou door verdachte Paul R. zijn genoemd in een Duitse strafzaak rond omkoping in het voetbal. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft zijn twijfels bij de verklaring van 'Rooie Paul'. "De onderste steen komt boven, want je snapt dat wij alles doen om duidelijk te maken dat Serdar hier niets mee te maken heeft", aldus Van Egmond in De Telegraaf.

"Het is heel vervelend dat mensen zo maar iets kunnen roepen dat iemand zwaar beschadigt, maar waar we niks tegen kunnen doen. Volgens het openbaar ministerie is er niets bij Serdar dat niet in de haak is. Bij de KNVB zijn we uiteraard proactief bezig om elke verdenking weg te nemen. Maar we zijn als voetbalbond geen opsporingsdienst en hebben in tegenstelling tot het Openbaar Ministerie niet allerlei bevoegdheden. Dus onze mogelijkheden zijn beperkt. Maar we doen desondanks zo veel mogelijk om dit uit de wereld te helpen", besluit Van Egmond.