Dankbare verdediger: Eigenlijk is bij PSV mijn carrière pas écht begonnen
"Ik vind dat ik beter ben geworden in Eindhoven"

Dankbare verdediger: "Eigenlijk is bij PSV mijn carrière pas écht begonnen"

05-08-2015 13:26
8

De honger van Karim Rekik naar een landstitel is niet gestild door het kampioenschap met PSV van afgelopen seizoen. Bij zijn nieuwe club Olympique Marseille wil de twintigjarige verdediger opnieuw op het bordes staan.

"Ik wil kampioen worden", is Rekik stellig in gesprek met L'Equipe. De verdediger tekende deze zomer een contract voor vier seizoenen bij de Franse club en is onder de indruk. "Dit is een heel grote club."

Van aanpassingsproblemen had Rekik nauwelijks last. "Het is altijd lastig als je nieuw bent bij een club om je draai te vinden. Maar dat viel hier wel mee, omdat veel spelers jong zijn. Daardoor heb je sneller een klik. We zijn de laatste tijd ook erg naar elkaar toegegroeid. Ik verwacht er wel iets van. Ik vind ook dat ik zelf beter ben geworden in Eindhoven. Eigenlijk is na Manchester City bij PSV mijn carrière pas écht begonnen."

Rekik werd door Manchester City voor twee seizoenen op rij verhuurd aan PSV. De Eindhovenaren hoopten op een langer verblijf van de verdediger, die echter koos voor een nieuw avontuur in Frankrijk, waar hij dus opnieuw een titel hoopt te kunnen vieren. Mogelijk dat aan het einde van het seizoen dit liedje in de binnenstad van Marseille zal klinken.