Roep om vertrek Feyenoord-beleidsbepaler: Tijd om een stapje terug te doen
"Lijkt alsof Feyenoord mee kan doen, maar het is schone schijn"

Roep om vertrek Feyenoord-beleidsbepaler: "Tijd om een stapje terug te doen"

05-08-2015 13:45
4

Voor Feyenoord komt de titel de komende seizoenen nog te vroeg, zo stellen Taco van der Velde en Iwan van Duren in de nieuwe editie van Voetbal International. Laatstgenoemde vindt vooral dat algemeen directeur Eric Gudde gefaald heeft.

"Met de achterban en mogelijkheden van Feyenoord zou het gemiddeld elke drie jaar kampioen kunnen worden. De directie werd de afgelopen jaren gered door erg veel geld van rijke vrienden en een bus talenten vanaf het eigen Varkenoord. Daardoor lijkt het in elk geval nog een beetje alsof de Rotterdammers kunnen meedoen met de top. Maar het is schone schijn", zo stelt de journalist van VI.

"Laten we eerlijk zijn: Gudde heeft zijn belangrijkste klus niet geklaard. Tijd om een stapje terug te doen. Daar is niks mee. Feyenoord heeft behoefte aan een echte leider. Grote voorzitters en directeuren maken het verschil voor hun club. De opdracht was een nieuw stadion. Het staat er niet. Dat is volkomen onacceptabel. Blijkbaar moet er eerst een nieuwe directeur komen, voordat er een vernieuwd stadion kan verrijzen. Laat staan dat er weer een nieuwe titel volgt. Voorlopig blijft de Coolsingel nog wel even leeg."

Van der Velde vindt dat Feyenoord sportief tekort komt. Dat kwam vooral aan het licht tijdens de oefenwedstrijd tegen Olympiakos. "Terwijl de rest van het elftal inzakte, sjokte Dirk Kuyt meestal ergens achter de centrale verdedigers. Het was dan meestal Kuyt die zelf begon te jagen, daarna pas schoorvoetend gevolgd door de middenvelders. Het was opportunisme ten top en het gaf op pijnlijke wijze weer dat Feyenoord speelde zonder een concept."

De bittere analyse van de VI-verslaggevers volgt kort op de rel die is ontstaan tussen het weekblad en Feyenoord. De club liet per brief aan watcher Martijn Krabbendam weten dat er geen interviews meer aan hem worden afgelegd. Daar reageerde het tijdschrift weer verbolgen over.