'Van Gaal klopt drie miljoen euro extra uit zak van PSG na geschonden afspraak'
Nederlander zou woedend zijn geworden

'Van Gaal klopt drie miljoen euro extra uit zak van PSG na geschonden afspraak'

05-08-2015 14:21
7

Louis van Gaal heeft ervoor gezorgd dat Manchester United drie miljoen euro extra haalt uit de verkoop van Angel Di Maria. Met dat opvallende bericht komt The Mirror woensdag.

Di Maria dook maandagavond uit het niets op in Doha, waar hij op de gevoelige plaat werd gelegd met een FIFA-official. In Qatar, waar de rijke eigenaren van Paris Saint-Germain vandaan komen, onderging de 27-jarige Argentijn een medische keuring.

Dat schoot Van Gaal in het verkeerde keelgat. De manager van Manchester United had Di Maria als vermist opgegeven en was daardoor extra verbaasd door de foto uit Doha. PSG schond bovendien een afspraak met United, dat alleen toestemming had gegeven voor 'een gesprek', en niet voor een medische check.

Van Gaal had daarom samen met bestuurders van United het idee om de deal rond Di Maria volledig af te blazen. PSG liet dat echter niet gebeuren en ging akkoord met een extra kostenpost van drie miljoen euro. Het totale transferbedrag ligt daardoor op 69 miljoen euro.

De transfer van Di Maria is overigens nog niet officieel. De verwachting is dat de dribbelaar, die United een jaar geleden nog tachtig miljoen kostte, donderdag officieel wordt gepresenteerd. Hij tekent voor vier jaar in de Franse hoofdstad.