Ajax verhuurt 'nieuwe Kluivert': Ik sliep al toen Frank de Boer dat riep
Ajax-aanvaller blij met keuze voor jaartje in Zwolle

Ajax verhuurt 'nieuwe Kluivert': "Ik sliep al toen Frank de Boer dat riep"

05-08-2015 14:14
6

Queensy Menig voelt dat hij de juiste keuze heeft gemaakt door Ajax tijdelijk te verlaten voor PEC Zwolle. De negentienjarige aanvaller mag op huurbasis ervaring gaan opdoen in de Eredivisie.

"Als ik bij Ajax zou blijven, zou ik misschien in oktober of november mijn kans krijgen", legt Menig in gesprek met Voetbal International zijn keuze uit"In Zwolle kan ik dan al vijftien duels gespeeld hebben. Ik wilde niet meer in de Jupiler League spelen. Ik heb een goed jaar bij Jong Ajax gehad, maar als het slecht ging werd er naar mij gekeken."

Wedden

Meer odds

"Dit seizoen zou ik een van de leiders van Jong Ajax moeten zijn. Trainer Jaap Stam wilde dat ik het team op sleeptouw zou nemen. Dat was ook een reden om weg te gaan. Ik ben niet zo'n prater, wil liever in de luwte presteren. Bij Ajax 1 zijn de keuzes al gemaakt, zo is het gewoon. Ik moet geduld hebben."

De verwachtingen bij Ajax over Menig zijn nog altijd hooggespannen. Lang ging hij door het leven als 'de nieuwe Patrick Kluivert'. "Dat is alweer twee jaar geleden dat Frank de Boer dat riep in Studio Voetbal. Ik was op dat moment de nummer 9 in de A1 en scoorde veel. Ik sliep al, ik hoorde het de volgende dag van anderen. Natuurlijk streelt de vergelijking. Het heeft me een half jaar achtervolgd, denk ik. Ik ging daarna links voorin spelen, dat hielp wel mee dat de vergelijking stopte."