Burgemeester zet streep door vierde Eredivisie-duel van eerste speelronde
Geen voetbal in Euroborg

Burgemeester zet streep door vierde Eredivisie-duel van eerste speelronde

05-08-2015 16:06
4

Het aantal verboden wedstrijden voor de eerste speelronde van de Eredivisie blijft oplopen. Ook FC Groningen – FC Twente kan zondag niet doorgaan.

Dat heeft loco-burgemeester Paul de Rook van Groningen woensdag besloten na overleg tussen de gemeente, Groningen, KNVB en politie. Door de aangekondigde politieacties kan hij de veiligheid en handhaving van de openbare orde in zijn stad niet garanderen, melden de noorderlingen op hun website. Het is nog niet bekend wanneer het duel wordt ingehaald.

Eén van de reden voor het verbod is het 'verhoogde risico' dat het treffen tussen Groningen en Twente met zich meebrengt, ook al vonden er de laatste jaren geen incidenten plaats tussen supporters van de twee clubs. De Groningers wilden graag voetballen en boden extra hulp en mensen aan. Daar ging de gemeente echter niet mee akkoord.

De politie heeft voor komend week grote acties aangekondigd voor een beter cao. Eerder ging er op last van de burgemeesters al een streep door sc Heerenveen – De Graafschap, PEC Zwolle – SC Cambuur, ADO Den Haag – PSV en Willem II – Vitesse. De kraker tussen AZ en Ajax gaat wél door.