Nieuw Eredivisie-talent dient zich aan: Ik dacht: hé, ik kan het hier ook
Linkspoot overgenomen van FC Eindhoven

Nieuw Eredivisie-talent dient zich aan: "Ik dacht: hé, ik kan het hier ook"

15-08-2015 14:57
2

Branco van den Boomen geniet bij sc Heerenveen. De twintigjarige middenvelder was afgelopen seizoen één van de uitblinkers bij FC Eindhoven en mag zich inmiddels basisspeler noemen in de Eredivisie. Het gaat de linkspoot soepel af. 

Van den Boomen  - in 2014 weggestuurd bij Ajax- speelde tegen De Graafschap (3-1 winst voor Heerenveen) zijn allereerste wedstrijd op het hoogste niveau. "In het eerste kwartier moest ik wennen, met al die mensen die naar me keken. Maar toen ik een paar aardige passes had gegeven, dacht ik: hé, ik kan het hier ook. Toen viel alles van me af", vertelt hij in een interview met de Leeuwarder Courant. 

Zondag staat het bezoek aan FC Utrecht op het programma. "Ik denk dat dan duidelijk wordt hoe sterk we werkelijk zijn. Utrecht voetbalt voor het eerst thuis en zal er bovenop klappen. Het kan een mooie wedstrijd worden. Ach, ik vind alles mooi, want alles is nieuw."

De voormalig jeugdspeler van Willem II wil kort na zijn succesvolle debuut sowieso niet speculeren over zijn ambities voor de toekomst. "Ik moet eerst maar eens bewijzen dat ik het niveau bij Heerenveen aan kan, dat ik mijn gebrek aan snelheid voldoende kan compenseren met slimheid. Ik kom net kijken, ik voel me nog niet een echte prof. Dat verandert als ik dit seizoen veel ga spelen. Als jongetje droomde ik ervan om in de Eredivisie te voetballen. Ik ben ontzettend blij dat ik hier ben."