Talentenjacht: Joey Sleegers, 'Ajax-speler' mag vertrekken uit De Kuip

Talentenjacht: Joey Sleegers, 'Ajax-speler' mag vertrekken uit De Kuip

21-08-2015 10:00
9

Het stikt van de talenten in de Eredivisie. VoetbalPrimeur bekijkt in de rubriek 'talentenjacht' welke talenten op punt van doorbreken staan. In deze editie maken we kennis met Joey Sleegers.

Club: Feyenoord

Positie: middenvelder

Leeftijd: 21

Geboorteplaats: Helmond

Contract tot: 30 juni 2016

Transferwaarde: €450.000

Speelkansen
Bij Feyenoord zou Sleegers, die nog altijd wacht op zijn officiële debuut in de hoofdmacht, nu moeten opboksen tegen nieuwe aanwinsten als Marko Vejinovic en Simon Gustafson. Alhoewel Sleegers graag voor zijn kans zou gaan, zinspeelt Feyenoord op een vertrek van de middenvelder. Excelsior wordt genoemd als mogelijk nieuwe club, want bij Feyenoord maakt hij geen enkele kans om te spelen.  

Hoe deed hij het in de jeugd?
Sleegers begon als amateurvoetballer bij HVV Helmond. Op achtjarige leeftijd werd hij, op een plaatselijke camping, gescout door RKC Waalwijk. Vier jaar later vertrok Sleegers, die volgens zijn vader door RKC ook werd aangedragen bij PSV, naar Feyenoord. Namens de Rotterdamse beloften speelde de middenvelder negentien wedstrijden, waarin hij acht keer doel trof.

Wat zeggen anderen over hem?
Het bericht dat Sleegers mag vertrekken bij Feyenoord, viel niet in goede aarde bij diens zaakwaarnemer Arie Treffers. Treffers verwoordde het op een opmerkelijke manier. "Het blijkt toch moeilijk te zijn om als 'Ajax-speler' door te breken in het eerste van Feyenoord." Op het internet wordt Sleegers geprezen om zijn inzicht, maar bestaan er twijfels over zijn fysieke gesteldheid.

Grootste kwaliteit
Als begaafde technicus is Sleegers uiterst sterk in het geven van steekballetjes en beschikt hij over een goed schot. De middenvelder kan prima uit de voeten als nummer tien, maar bewijst ook als valse linksbuiten zijn waarde, zo bleek uit zijn verhuurperiode aan Eindhoven.