'FC Groningen gaat cashen en mag deze week liefst één miljoen euro bijschrijven'

'FC Groningen gaat cashen en mag deze week liefst één miljoen euro bijschrijven'

24-08-2015 10:07
1

Bij FC Groningen hoopt men deze week op witte rook uit Schotland. De club mag liefst één miljoen euro bijschrijven als Virgil van Dijk de overstap maakt naar Southampton.

In Engelse en Schotse media wordt hevig over de naderende transfer van Van Dijk gespeculeerd. De sterke verdediger staat op het punt om Celtic te verruilen voor het Southampton van ex-Groninger Ronald Koeman, die zo'n veertien miljoen euro voor zijn landgenoot zou overhebben.

Dat is goed nieuws voor Groningen, dat bij de transfer van Van Dijk naar Celtic een doorverkooppercentage van tien procent bedong. Volgens het Algemeen Dagblad mag Groningen daarom zo'n één miljoen euro bijschrijven als de transfer doorgang vindt. De Schotten betaalden in eerste instantie 2,7 miljoen euro en dat bedrag kon met bonussen oplopen naar drie miljoen euro.

De verwachting is dat Van Dijk zijn transfer snel afrondt. Hij zat zaterdag niet meer bij de selectie en ontbreekt dinsdag ook als Celtic het in de Champions League-kwalificatie opneemt tegen Malmö FF.