Eredivisie-flops: drie keer Cambuur, ook Ajax en PSV vinden speler terug

Eredivisie-flops: drie keer Cambuur, ook Ajax en PSV vinden speler terug

24-08-2015 12:00
10

De derde speelronde van de Eredivisie zit erop. Behalve de beste spelers van het weekend kijken we ook naar de flops van de afgelopen speelronde.

Leonard Nienhuis (SC Cambuur)
Zes keer vissen tegen Heracles gebeurt maar weinig keepers. Ja, hij had te maken met een ontketende Oussama Tannane, maar Nienhuis zag er bij een aantal goals ook niet best uit.

Martijn van der Laan (SC Cambuur)
Zijn rentree bij Cambuur werd een horrorshow. Van der Laan werd aan alle kanten voorbij gelopen.

Marvin Peersman (SC Cambuur)
Peersman was net als Van der Laan dramatisch. Dit soort nederlagen kent Peersman nog van vorig seizoen, toen hij met FC Dordrecht kansloos degradeerde naar de Jupiler League.

Timothy Derijck (ADO Den Haag)
Veroorzaakte de strafschop waaruit ADO op 0-1 achterstand kwam. Werd in de rust vervangen door Tommie Beugelsdijk en zag de publiekslieveling goed spelen. De vooruitzichten voor Derijck niet niet erg florissant.

Tim Linthorst (De Graafschap)
Was een van de zwakste schakels in de De Graafschap-defensie. De Superboeren maakten ondanks de nipte nederlaag tegen Roda JC (1-0) geen schijn van kans.

Erik Quekel (De Graafschap)
Liep er verloren bij in het Parkstad Limburg Stadion. De Graafschap creëerde geen kans tegen de Limburgers. Voor Quekel was het ploeteren. Na 62 minuten werd hij uit zijn lijden verlost.

Bruno Uvini (FC Twente)
Hij begon nog goed bij FC Twente met zijn optreden tegen FC Groningen, maar vorig weekend (ADO Den Haag) en zondag tegen PEC Zwolle was hij zeer matig. Een gebrek aan wedstrijdritme?

Nemanja Gudelj (Ajax)
Moet duidelijk nog wennen aan zijn rol op het middenveld van Ajax. Liep er zondag een beetje verloren bij in de Goffert. Dat viel niet heel erg op omdat heel Ajax matig was.

Maxime Lestienne (PSV)
Kreeg een paar prima kansen in het Abe Lenstra Stadion, maar de Belg was bepaald niet scherp. Zijn inzetten waren niet eens op doel. Qua rendement is er nog een lange weg te gaan.