Talentenjacht: Dos Santos - de nieuwe Maher van Kaapverdische afkomst

Talentenjacht: Dos Santos - de nieuwe Maher van Kaapverdische afkomst

28-08-2015 11:00
1

Het stikt van de talenten in de Eredivisie. VoetbalPrimeur bekijkt in de rubriek 'talentenjacht' welke talenten op punt van doorbreken staan. In deze editie maken we kennis met Dabney dos Santos.

Club: AZ

Positie: Middenvelder

Leeftijd: 19

Geboorteplaats: Amsterdam

Contract tot: 30 juni 2019

Transferwaarde: €1.250.000*

Speelkansen
Met het vertrek van basisspelers als Nemanja Gudelj en Steven Berghuis, zijn de speelkansen van Dos Santos een stuk groter geworden. Het grote talent, die vorig seizoen al 23 wedstrijden mocht meedoen in de hoofdmacht, speelde alweer twee wedstrijden in het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Hoe deed hij het in de jeugd?
Begon bij FC Abcoude en AVV Zeeburgia voor hij de doorstap maakte naar de jeugdopleiding van AZ. Dos Santos speelde zestien wedstrijden namens de beloften van AZ waarin hij drie keer scoorde. De geboren Amsterdammer maakte in 2012 zijn debuut voor Oranje Onder 17 en doorliep sindsdien meerdere nationale jeugdelftallen.



Wat zeggen anderen over hem?
Dos Santos wordt beschouwd als een van de grootste talenten van AZ, een groeibriljantje, en wordt op het internet geprezen om zijn motoriek en atletisch vermogen. De vergelijking met Adam Maher werd al eerder gemaakt.

Grootste kwaliteit
Een aanvallende middenvelder met een goede traptechniek en een mooie steekpass. Heeft veel diepgang in zijn spel en beschikt over een sterke dribbel.

Benieuwd naar andere opkomende talenten? Bekijk dan het lijstje hieronder:

Joey Sleegers
Frenkie de Jong
Lewis Baker
Branco van den Boomen