Update: Vilhena senior benadrukt: 'Ze denken dat ze hem onder druk kunnen zetten'

Update: Vilhena senior benadrukt: 'Ze denken dat ze hem onder druk kunnen zetten'

25-08-2015 23:40
66

Tonny Vilhena verkast níet naar Sampdoria. Feyenoord bereikte deze week een akkoord met de Italiaanse club over de verkoop van de middenvelder. Vilhena zelf heeft echter geen trek in dat avontuur. 

Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdagavond. Vilhena heeft in De Kuip geen uitzicht op speelminuten en kan, met nog een jaar te gaan in zijn contract, in de komende dagen een mooie transfersom opleveren voor de Rotterdammers. Technisch directeur Martin van Geel is volgens het AD al lang en breed akkoord met Sampdoria. Maar Vilhena ziet niets in een overstap naar de subtopper uit Genua. 

"Ik wil niet naar Italië", waren de duidelijke woorden die de jonge linkspoot volgens de ochtendkrant deze week sprak tegen Van Geel. Vilhena neemt dat besluit op meerdere gronden. De jeugdinternational ziet een vertrek bij zijn familie niet zitten, onder meer omdat zijn moeder al geruime tijd een strijd voert tegen een ziekte.

Daarnaast zou Vilhena in de eerste maanden van het nieuwe seizoen het gevoel hebben gekregen dat hij deze jaargang wel degelijk een rol van betekenis kan gaan spelen in De Kuip. De twintigjarige middenvelder denkt dat Feyenoord dit seizoen een serieuze gooi kan gaan doen naar de eerste landstitel sinds 1999. 

Update 23.42: De vader van Vilhena doet in De Telegraaf duidelijke uitspraken over zijn zoon. "Tonny wil helemaal niet naar Italië. Hij is hier bij ons gezin en zit voetbal te kijken. Hij is niet met zijn hoofd in de Serie A, hij blijft gewoon trainen en voetballen voor Feyenoord", aldus senior. "Mensen hoeven niet te denken dat ze hem onder druk kunnen zetten. Dan sta ik keihard voor mijn zoon."

Volgens de ochtendkrant lijkt Vilhena af te stevenen op een breuk met de Stellar Group, de managementsfirma die de belangen van de speler behartigt. Er zou in de afgelopen periode een vertrouwensbreuk zijn ontstaan.