'Real Madrid hoopt middenvelder elders te stallen; Engelse top meldt zich'

'Real Madrid hoopt middenvelder elders te stallen; Engelse top meldt zich'

25-08-2015 22:24
3

Lucas Silva maakt zich op voor een vertrek bij Real Madrid. Na de komst van Internazionale-middenvelder Mateo Kovacic is er voor de jonge Braziliaan geen ruimte meer in het keurkorps van trainer Rafa Benitez. 

De 22-jarige Silva maakte in januari 2015 de overstap van Cruzeiro naar Real. Destijds betaalde de Spaanse grootmacht ongeveer vijftien miljoen euro voor de jeugdinternational. Een basisplaats zit er nog niet in voor Silva. Sterker nog, Benitez deed in de voorbereiding op het nieuwe seizoen amper een beroep op de controlerende middenvelder.

Real hoopt de Zuid-Amerikaan in de slotweek van de transfermarkt elders te kunnen stallen. Een verkoop is niet aan de orde, want De Koninklijke ziet nog wel degelijk toekomst in de middenvelder. Silva ligt nog tot medio 2021 vast in Madrid. 

Volgens sportkrant AS hebben behoorlijk wat clubs inmiddels navraag gedaan bij Real over Silva. Zo zouden Arsenal, Chelsea, Liverpool én Southampton geïnteresseerd zijn in de rechtspoot. Olympique Marseille lijkt op dit moment echter de meest waarschijnlijke bestemming van de twintiger.