Update: FC Groningen kondigt perspresentatie van nieuwe versterking aan

Update: FC Groningen kondigt perspresentatie van nieuwe versterking aan

26-08-2015 13:46
12

Hedwiges Maduro is blij dat hij terugkeert in de Eredivisie. De dertigjarige middenvelder tekent deze week een contract bij FC Groningen, met wie hij de groepsfase van de Europa League ingaat.

"Het is een stabiele, grote club in Nederland met een trouwe aanhang", vertelt Maduro over zijn nieuwe club in De Telegraaf. "Dat er kwaliteit is, bewijst de bekerwinst. De deelname aan de Europa League was een pluspunt. Ik kreeg er steeds meer zin in."

Maduro kon ook naar het Midden-Oosten en Rusland, vertelt hij. "Maar daar had ik geen trek in. Ik was al zeven jaar weg uit Nederland en heb voor de sportieve ambitie in plaats van het geld gekozen. Het is mijn motivatie om weer lekker te gaan voetballen en mezelf weer te laten zien. Want hoe je het ook wendt of keert: in Griekenland ben je uit beeld. Daarnaast is het prettig weer dicht bij mijn familie te zijn."

Dat de oud-Ajacied in de Euroborg moet inleveren, is geen verrassing. "Ik noem geen bedragen, maar het is duidelijk dat ik in Groningen een stuk minder verdien dan bij PAOK en eerder in Spanje. Maar geld is geen drijfveer, want ik heb echt zin hier iets moois neer te zetten", aldus Maduro, die al telefonisch met trainer Erwin van de Looi sprak. "Erwin heeft me overtuigd voor FC Groningen te kiezen. En ik heb hem verzekerd dat ik niet kom om te relaxen, maar om volle bak te gaan."

Update 13:46: Hedwiges Maduro mag zich officieel speler van FC Groningen noemen. De club kondigt woensdag op de officiële website aan dat de dertigjarige middenvelder om 17:00 uur wordt gepresenteerd in De Euroborg. Dan worden ook meer details over de verrassende transfer naar de winnaar van de laatste KNVB Beker bekend.